LajmeMaqedoniOpinion

Fetai: Putinizmi i shoqërisë maqedone dhe refuzimi i BE’së, fenomene shqetësuese

Shkruan: Arben Fetai

Lajmi i ditës është sondazhi i Eurothink: 84% e shqiptarëve besojnë se anëtarësimi në BE është gjë e mirë për RMV-në. Por vetëm 37% e maqedonëve mendojnë njësoj. Pjesa tjetër, pra 2/3 e maqedonëve janë euroskeptik ose totalisht indiferent.

Putinizimi i shoqërisë maqedone dhe refuzimi i BE-së e i vlerave perëndimore janë fenomene shqetësuese për bashkëjetesën në RMV. Shqiptarët do të vazhdojnë të jenë garantues të kursit perëndimor të shtetit.

Related Articles

Back to top button
Close
Close