BotaLajmeTopLajm

FDA sinjalizon se vaksina mund të aprovohet më herët

Shqetësimi i tyre se FDA mund të lëviz shumë shpejt u rrit kur Komisioneri i FDA Dr. Steven Hahn tha për Financial Times se agjencia e tij mund të konsideronte një autorizim përdorimi emergjent (EUA) për një vaksinë Covid-19 para se të përfundojnë provat klinike të fazës së vonë nëse të dhënat tregojnë mjaft prova të forta që do të mbronte njerëzit.Komisioneri ka autoritetin të lejojë që produktet mjekësore të pa aprovuara të përdoren në rast urgjence kur nuk ka alternativa të përshtatshme ose të aprovuara. Një EUA nuk është e njëjtë me miratimin e plotë dhe mund të tërhiqet.Kjo është ajo që ndodhi me hidroksiklorokinë dhe klorokinë. FDA i dha një EUA ilaçeve – shumë e vlerësuar nga Presidenti Donald Trump – në 28 Mars. Më pas ajo revokoi EUA e saj në qershor pasi studimet treguan se ato nuk ishin efektive dhe gjithashtu mund të shkaktonin probleme serioze të zemrës.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close