LajmeRajonTopLajm

Ekspertët pohojnë: Velja Nevolja vriste sipas recetës së shërbimit sekret të Arabisë Saudite. Vetëm ata vrasin kaq brutalisht

Anëtarët e grupit kriminal të Veljko Belivuk ishin si klani Zemun, shumë brutal në likuidime, dhe një nga parimet themelore të Velja Nevolja ishte se pa trup, nuk ka asnjë vepër. Për shkak të mungesës së provave materiale për vrasjet e shumta brutale që ai urdhëroi ose bëri, ai u bë një nga kriminelët më të rrezikshëm në Beograd.

Sipas Ljuban Karan, një ish oficer i kundërzbulimit dhe nënkolonel në pension, likuidime të tilla kanë nënshkrimin e mafies.

Ata ndoqën parimin nuk trup – nuk ka vepër, besuan se nëse nuk do të kishte asnjë trup, krimi nuk do të provohej. “Unë kurrë në praktikën time nuk kam pasur dikë që të përpiqet të përdorë acide për të shkatërruar indet dhe trupat,” tha ai.

Ata ndoshta panë dhe u përpoqën të kopjonin vrasjen e kryer nga operativët sauditë në ambasadën e Turqisë, sesi e trajtuan trupin e gazetarit Jamal Kashoggi. Në ambasadë, ata përdorën metoda kimike për të shkatërruar trupin e burrit të vrarë dhe se ishte një produkt i shkatërrimit kimik që ata lëshuan në kanalizim, shpjegon nënkoloneli i cili supozon se ky lloj i fshehjes së provave në çështjen i Volja Nevolja ka shumë të ngjarë të jetë frymëzuar nga krimi mbi gazetarin, në një rast që u ndoq nga publiku në të gjithë botën.

Siç thotë ai, nuk ka shembuj të tjerë që dikush tjetër u përpoq të hiqte qafe kufomat në atë mënyrë.

Me sa di unë, ata gjithashtu dogjën pjesë të trupit, por nuk mendoj se do të jenë në gjendje të fshehin atë që bënë. Përveç deklaratave të dëshmitarëve, unë besoj se hetimi do të sigurojë prova materiale. Tani po paraqiten dëshmitarë të asociuar, disa nga kriminelët e kanë raportuar atë. Ata do të jenë në gjendje të thonë se çfarë ndodhi me trupat, si u shkatërruan dhe ku ishin fshehur, shpjegon Karan, i cili gjithashtu beson se dëshmitarët bashkëpunues do të jenë thelbësore në zbulimin e krimeve të bandës Belivuk.

Karan tregon se, duke pasur parasysh se asnjë trup nuk është gjetur deri më tani, mund të konkludohet se anëtarët e grupit ishin besnikë ndaj fshehjes profesionale të gjurmëve.

Sipas tij, në fakt, oficerët e maskuar të policisë mësuan nga kolegët e tyre se si të fshehin provat, dhe më pas ia kaluan këto njohuri kriminelëve.

Ata, si ekspertë policie dhe inspektorë, mësuan se si të shkatërronin gjurmët. Ekspertët e policisë ishin në shërbim të mafies, për të mbuluar krimin, por edhe si këshilltarë për shkatërrimin profesional të gjurmëve.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close