BotaKurioziteteLajme

Coca-Cola ndotësja më e madhe e plastikës në botë

Coca-Cola, PepsiCo dhe Nestle janë akuzuar për “progres zero” në zvogëlimin e mbetjeve plastike, pasi u emëruan ndotësit kryesorë të plastikës në botë për të tretin vit radhazi.

Coca-Cola u rendit ndotësi nr. 1 i plastikës në botë nga Break Free From Plastic në kontrollin e saj vjetor , pasi shishet e pijeve u gjetën më shpesh të hedhura në plazhe, lumenj, parqe dhe vende të tjera mbeturinash në 51 nga 55 vendet e anketuara. Vitin e kaluar ishte shishja më e ndotur në 37 vende, nga 51 të anketuara.

Është zbuluar se është më keq sesa PepsiCo dhe Nestle së bashku: Marka Coca-Cola u gjet në 13,834 copë plastike, me markën PepsiCo në 5,155 dhe markën Nestle në 8,633.

Auditimi vjetor, i ndërmarrë nga 15,000 vullnetarë në të gjithë botën, identifikon numrin më të madh të produkteve plastike nga markat globale që gjenden në numrin më të lartë të vendeve. Këtë vit ata mblodhën 346,494 copë mbeturina plastike, 63% e të cilave u shënua qartë me një markë të konsumit.

Coca-Cola u kritikua nga aktivistët e mjedisit në fillim të këtij viti kur njoftoi se nuk do të braktiste shishet plastike, duke thënë se ato ishin të njohura për klientët . Në mars, Coca-Cola, PepsiCo, Nestlé dhe Unilever u zbuluan të ishin përgjegjës për gjysmë milioni ton të ndotjes plastike në gjashtë vende në zhvillim çdo vit, në një sondazh nga OJQ Tearfund.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close