LajmeRajon

Balla: Avokati i Popullit nuk do zgjidhet vetëm nga opozita

Ndonëse tradita parlamentare ia ka lënë ekskluzivitetin opozitën për zgjedhjen e Avokatit të Popullit, pas përplasjeve të fundit mazhoranca nuk është më e të njëjtit qëndrim.

Taulant Balla: Opozita nuk mund të  mbështesë 11 kandidatura. Opozita nuk mund ta përdori këtë të  drejtë  propozimi, si një e drejtë emërimi.

Në Janar do të hapet një thirrje publike për të zgjedhur Avokatin e Ri të Popullit.

Taulant Balla: Rihapja e këtij procesi do i bëjë mirë synimit të të gjithëve në Kuvendin e Shqipërisë për ti dhënë institucioneve të Avokatit te Popullit një personalitet të spikatur në  fushën e jurispodencës.

Sa i përket dështimit për zgjedhjen e Ledio Brahos, Balla sqaron pozicionin e PS.

Taulant Balla: Sa i përket aspektit të  karakterit profesional ne nuk kemi pasur asgjë  dhe nuk kemi asgjë  me kandidaturën në fjalë. Avokati i Popullit duhet të jetë një person i barazlarguar nga partitë  politike.

Seanca e fundit plenare pati një maratonë debatesh për kandidaturën e Ledio Brahos, pasi sipas mazhorancës është një figurë e politizuar.

Related Articles

Back to top button
Close
Close