LajmeMaqedoniTopLajm

Artan Grubi në Qeveri me dy poste, Antikorrupsioni a do veproje si me Zaevin…A është Artan Grubi kryeministri i 100 ditëve ?!

www.telegrami.mk…Artan Grubi u fut në Qeveri me parapërgaditje muaj më herët që të jetë kryeministri shqiptar që do bëhet nëse do arrihet qëllimi.Duke ditur autoritetin e tijë të luhatur mbrenda qarqeve dhe degëve të BDI-së dhe mosmarveshjet që do krijonte ideja ende pa mos gjetur shprehje u la që të provohet si ballon provues . Kush ishte njeriu që mungonte ndërmjet dy liderëve të partive politike nga blloku maqedonas pretendent për kryeministra aso kohe në billbordet e ngjitura në Shkup e gjetiu …

Por që të rruhej identiteti dhe mosbllamosja e Artan Grubit u gjet ditën e fundit Naser Ziberi ish deputet i PPD-së dhe ish ministër e tash aktualisht Noter (ju kujtohen dy ditë para se të publikohet ideja e BDI-së për Kryeministër shhqiptar deklaratat e N.Zberit kontra idesë së BDI-së për mediat se është truk politik…).Pse hyri në këtë lojë dhe pasojat do i barte të linçimit politik dhe njerzor për gjithë jetën N.Zyberi posaçërisht humorin e zi në rrjetet sociale. Dhe u arrit qëllimi…Bdi ariti të hyjë në Qeveri. E tash me zgjedhjen dhe hyrjen e Artan Grubit në Qeveri ai Artani do jetë Kryeministri i 100 ditëve po bëhet mëse e qartë se fytyra që mungon në billbord është e Artan Grubit .Këtë e kan rruajtur si gjarpëri këmbët vetëm Ali Ahmeti dhe Artan Grubi …kur u bë paralajmërimi se Artan Grubi do jetë në dy poste plasi dega e Shkupit dhe mos ardhja në Reçicë e Degëve ë BDI-së nga Saraji dhe Shkupi tregoi se sa gëzon autoritet te elektorati në Shkup Artan Grubi.Le të kuptohet çfarë kaosi dhe mosknaqësie do ishte krijuar te votuesit para zgjedhjeve bërja publike e Kryeministrit Shqiptar në emrin e Artan Grubit :Artan Grubi emrimin e vet e zbuloi dhe bëri publik me deklaratën se Naser Zyberit do i gjejnë një vend pa mos theksuar se ai vend është Kryeministria …Pra hyrja e Artan Grubit në ekzekutivë e ka këtë qëllim përfundimi i idesë dhe finalizimi i Kryeministrit shqiptar në MKD ( thonë nga Dega e BDI-së në Shkup pasi nuk ishte në 2001 në UÇK tash do të hyjë në histori si Kryeministri i parë shqiptar në MKD ,krahasimi se Ilindeni zgjati vetëm tre ditë njësoj është historike edhe 100 ditë për Artan Grubin si njeriu historik ) Problem i BDI-së dhe votuesve të saj është Artan Grubi ,por marja e meritave të suksesit të zgjedhjeve dhe përvetsimi si më merritori nga ai ka krijuar nervozë tek Dega e BDI-së në Shkup dhe Saraj … tek do plase sheri …Ali Ahmeti e bëri publik nominimin e tijë për dy poste Zv/ Kryeministër dhe Ministër i Sistemit Politik …

Duke u nisur nga ndodhitë vitit të kaluar pritet që partitë opozitare të kërkojnë interpretimin e ligjit nga Antikorrupsioni si me rrastin e Zaevit kur nuk iu lejua ë jertë edhe Kryeministër edhe Ministër i Financave …pra logjika thotë i njëjti edhe rasti i Artan Grubit ..por tash ky zv/kryeministërnjë post më i ulët dhe ministër …www.telegrami.mk

linku https://sdk.mk/index.php/makedonija/antikoruptsiska-predupredi-deka-zaev-ne-mozhe-da-bide-i-premier-i-minister-za-finansii/

Related Articles

Back to top button
Close
Close