LajmeMaqedoniTopLajm

ALI AHMETI nga DIBRA: Idenë për kryeministër shqiptar nuk ka plumb as forcë që e shkatërron

Bashkimi Demokratik për Integrim në shpalosjen e programit zgjedhorë për zgjedhjet parlamentare të parakohshme parlamentare që mbahem me 15 korrik, qëndroi në Dibër, ku kryetari i partisë, z. Ali Ahmeti para të pranishmëve u shpreh se asnjë ëndërr nuk i ka mbetur pa realizuar deri më tani edhe pse ëndrrat janë të pafund.

“Po hapim një kapitull që ka përkrahje dhe do të gjej edhe më tej para mijëra njerëzve dhe për këtë jam shumë i sigurt. Ne kemi mbyllur një kapitull shumë delikat për këtë vend në vitin që lamë pas duke e anëtarësuar vendin në NATO. Ndërsa tani po hapet kapitulli i anëtarësimit të vendit tonë në Bashkimin Evropian që nuk është sfidë e lehtë pasi neve na pret një punë shumë e vështir që kërkon guxim, mençuri dhe profesionalizëm. Vendosja e standardeve evropiane në këtë vend na e përshpejton rrugën drejt anëtarësimit dhe këto standarde janë: vetting në të gjitha fushat që nga politikanët, ligjvënësit, funksionarë dhe kryetar komunash, gjyqtarë, prokuror, policë e komandat. Përse të mos hyjnë të gjithë në filtrim. Botërisht kam kërkuar që të hapet hetim që nga fillimi i veprimtarisë së I familjes tonë që nga viti 2002 deri në ditën e sotme. Vetëm kështu mund të jemi më të sigurt dhe të vendosur duke rritur besimin tek njeri tjetrit,” u shprehë në fillim të fjalimit të tij z.Ahmeti.

Z. Ahmeti u shprehë se në këtë kapitull që po hapet ka edhe prej atyre që janë skeptik duke mos besuar në realizimin e qëllimeve tona me çka duhet të mos na pengojnë.

“Të besosh është fisnikëri, burrëri duke mos qenë mos lesues gjithmonë koka kthehet pas duke shkuar drejt theqafjes. Ne kemi besuar gjithmonë adaj kjo na ka ndihmuar. Mua dhe shumë bashkëpunëtorëve të mi të 30-të viteve të fundit do na keni gardian aty ku do hasni në vështirësi dhe të jeni shumë të sigurt që shpata e vëllezërve tuaj më të vjetër nuk ka të ndalur që ju të dilni faqe bardhë. Për 20 vite në këtë vend, shqiptarët kanë investuar shumë tek rinia, kemi investuar shumë në këtë thesar, dhe jam krenar për përgatitjet që i ka dhe në çdo përballje më kanë bërë krenar , ku unë kamë marr pjesë në të gjitha tryezat, rinia jonë me dinjitet na ka prezantuar në organet e pushtetit ekzekutiv dhe atë vendor, ” theksoi z. Ahmeti.

Idenë e Kryeministrit shqiptar, që e ka nxjerr BDI-ja sipas z.Ahmeti nuk ka plumb as forcë që e shkatërron pasi idetë nuk vriten por idetë triumfojnë.

” Ne nuk kemi hyrë në garë për të bërë shaka për kryeministrin e parë shqiptar, nuk e duam dhe nuk e bëjmë, për të përmisuar imazhin dhe as për të përmisuar historinë e BDI-së, dhe as për ta begatuar historinë time personale, pasi nuk ka momente më të mëdha kur dihet se unë jam fitues i dy luftërave të Kosovës dhe luftës së 2001 këtu në RMV. Kemi dl me këtë ide që të fitojnë shqiptarët sepse janë Zot në këtë vend dhe nuk ka arsye që dikush të jetë aq i zemëruar aq i hidhëruar siç i kam parë kolegët e mi si Zoranin dhe Mickovskin dhe do vocërrak të vogël që nuk i njoh dhe nuk ua mbaj emrat. Ideja jonë për kryeministër i shpie proceset përpara, rrit besimin në mes komuniteteve. Asnjë e keqe nuk i ndodhi këtij vendi ku si shembull mund ti marrim Kërçovën dhe Strugën përkundër reagimeve të shumta ndërkaq që njerëzit bashkëjetojnë,” përfundoi Ahmeti.

Related Articles

Back to top button
Close
Close