LajmeMaqedoniOpinion

Abdija për grupin e zjarrit dhe BDI-në: Izomerët optik

Izomerët optik

Shkruan: Prof.Zulxhevat Abdija

Të nderuar anëta të “grupit të zjarrit”. Kot i keni këto përpjekje për të ndalë ramjen e lirë të vetes tuaj dhe BDI-së. Dallimi mes jush dhe përfaqësuesve aktual të BDI-së në Qeveri qëndron për faktin se njëra palë vjedh me dorën e majtë e tjetra me dorën e djathtë. Prandaj ju mes veti jeni izomer optik, me fjalë të tjera ju mes veti jeni sikur trupi dhe hija pasqyrore e tij. (Në shkencën e kimisë kjo dukuri njihet me këtë emër).
P. S. Jam në dispozicion të jap sqarime më të thukta.

 

Related Articles

Back to top button
Close
Close