LajmeMaqedoniTopLajm

A është shkelur ligji për regjistrimin e popullsisë?

Sot kryetari i kuvendit të RMV, Talat Xhaferi ka theksuar se ligjet nuk ndryshohen sipas qejfeve të partive politike por se ligjet kanë procedurë paraprake. Xhaferi ka pranuar se sot i është dërguar propozim ligji për shtyrjen e regjistrimit dhe se i njejti është kthyer për shkaqe se ka pasur mangësi teknike ka thënë kryeparlamentari Xhaferi. Por nga ana tjetë edhe pse ligji është ende në fuqi Enti Shtetërorë pët Statistika ka pezulluar aktivitetet në teren dhe pothuajse të gjithë regjistruesit kanë kthyer materialet në komusionet komunale.

Nga kjo situatë e paqartë linf pyteja nëse komisioni shtetërorë për statistikë e ka shkelur ligjin për regjistrimin e popullsisë dhe çfarë nëse ligji nuk kalon në parlament ndërsa nga 01.04,2021 duhej të fillonte regjistrimi i qytetarëve rezident.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close