MaqedoniTopLajm

169 shkolla i plotësojnë kushtet për mësim me prani fizike

Në seancën e sotme, Qeveria miratoi Raportin e Komisionit për shqyrtimin e kërkesave të parashtruara të shkollave për organizimin e mësimit me prani fizike, për periudhën nga 2 shtatori 2020 deri më 14 shtator 2020, kumtoi shërbimi qeveritar për media.

Komisioni propozon pëlqimin për mësimdhënie me prani fizike të 169 shkolla, nga të cilat: 6 shkolla shtetërore për fëmijë me nevoja të veçanta arsimore, 1 shkollë e mesme private me aprovim për mësimdhënie eksperimentale në arsimin fillor, 15 shkolla fillore komunale qendrore, 147 shkolla fillore rajonale, 32 shkolla fillore komunale qendrore, 11 shkolla fillore rajonale dhe 2 shkolla private nuk i plotësojnë kërkesat.

– Advertisement –

Sipas raportit, gjithsej 66 kërkesa janë dorëzuar për organizimin e mësimit me prani fizike në shkollat ​​e mesme, nga të cilat Komisioni propozon miratim të marrin 4 shkolla, nga të cilat: 2 shkolla shtetërore për fëmijë me nevoja të veçanta arsimore, 1 shkollë të mesme private, 1 shkollë të mesme komunale. Pëlqim të pjesshëm për realizimin e lëndëve profesionale dhe mësimit praktik të marrin 10 shkolla (5 artistike, katër komunale dhe 1 shkollë shtetëror – Akademi e sporteve).

Në këtë seancë, Qeveria pranoi rekomandimin e Komisionit për Sëmundjet Infektive, i cili, pas indikacioneve të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës (MASH) për vështirësitë me të cilat përballen fëmijët me nevoja të veçanta arsimore në ndjekjen e mësimit onlajn, miratoi mësimin me prani fizike të këta fëmijë të realizohen me një numër të vogël të fëmijëve në turne të ndryshme, me respektimin e plotë të Protokolleve të dhëna nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës, dhe shkollat ​​që kanë konvikt për të mbuluar vetëm studentët e tyre, ku në një dhomë dyshe mund të vendoset vetëm një person, dhe një dhomë me më shumë se dy shtretër mund të vendosen maksimumi dy persona.

 

Related Articles

Back to top button
Close
Close