LajmeTeknologji

Xiaomi patenton një lloj të ri të kamerës selfie

Kamera kryesore e telefonit inteligjent mund të paloset dhe rrotullohet automatikisht.

Prodhuesi i telefonave inteligjent Xiaomi ka aplikuar për një patentë për një lloj të ri të aparatit fotografik.

Avantazhi i kamerave të tilla është se ato mundësojnë një ekran të vazhdueshme që nuk ka një vrimë të shpuar ose të hapur.

Me zgjidhjen e re të Xiaomi, kamera e tërhequr tani mund të rrotullohet gjithashtu, transmeton Telegrafi.

Sipas LetsGoDigital, patenta u paraqit në fund të vitit 2019. Dokumentet tani janë botuar. Skicat tregojnë se ekrani zë pothuajse të gjithë sipërfaqen e telefonit inteligjent.

Cilësi më e lartë e selfies

Nëse dëshironi të bëni një selfie, kamera paloset dhe kthehet automatikisht me ndihmën e një motori të vogël. Meqenëse kamerat e rregullta për selfie zakonisht kanë një cilësi më të ulët, ky sistem është një avantazh, sipas patentës.

Mbetet të shihet nëse do të zbatohet në të vërtetë. Xiaomi ka eksperimentuar me mënyra të reja për të paktën të fshehur kamerën e përparme për një kohë të gjatë.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close