LajmeMaqedoniTopLajm

Xhaferi: Deputetët marrin pagë minimum 57.000 denarë, ndërsa kryetari 90.000 denarë

Talat Xhaferi për “24 Analiza” iu referua apanazhit të politikanëve dhe beson se të dhënat nuk janë ashtu si janë marra nga Kuvendi. Komisioni për Antikorrupsion dërgoi qarkore në Kuvend.

“Forma dhe pyetësori se cilat artikuj dhe çfarë kërkojnë është e tyre. Ata kërkuan shumë bruto nga ne dhe ne e dorëzuam atë. Duhet të tregojnë informacionin ashtu si e kanë pranuar. Kur thua pagë bruto, atëherë mendohet se nuk është një shumë që shkon në llogarinë e deputetit për të shpenzuar si pagë, ndërsa paga mendohet të jetë ajo që merret në llogarinë e transaksionit”, tha Xhaferi.

Ai theksoi se njëra është bruto, tjetra është neto. Apanazhi është rrjeti i asaj që deputeti merr sipas koeficientit që ka. Paga e deputetit është 3.5 koeficient dhe thotë se më e ulëta është 57.000 denarë. Diferenca midis bruto dhe neto shkon te fondet e solidaritetit të përdorura nga të gjithë punonjësit.

“Deputeti merr apanazh të paktën 57.000 denarë, ndërsa kryetari rreth 90.000 denarë, në varësi të kohëzgjatjes së shërbimit”, tha Xhaferi.

Related Articles

Back to top button
Close
Close