LajmeMaqedoniTopLajm

VMRO: Ku janë vaksinat e premtuara nga Greqia dhe Bullgaria

Qytetarët paguajnë për paaftësinë dhe papërgjegjësinë e qeverisë me shëndetin dhe jetën e tyre. Venko Filipçe dhe Zoran Zaev, në vend që të siguronin vaksinat në kohë për qytetarët, ata u angazhuan për ndërtimin e shtëpive dhe blerjen e lugëve të arta.

Kjo është arsyeja pse Maqedonia është vendi i 5-të në botë për nga vdekshmëria nga KOVID-19 dhe vendi i fundit në Evropë që siguron vaksina. Në kushtet kur mbi 87 mijë njerëz u sëmurën dhe gati 2.700 vdiqën në epidemi, Zaev dhe Filipçe nuk kanë zgjidhje tjetër përveç se të bëjnë vaksinat një orë më herët.

Ata gënjyen publikun se vaksinat thjesht nuk erdhën, se Bullgaria do të na dhurojë, se Greqia siguron për ne, por edhe Bullgaria dhe Greqia morën vaksina, ndërsa Maqedonia nuk ka marrë asnjë vaksinë në mes të janarit.

Le të kujtojmë se çfarë gënjyen Filipçe dhe Zaevi:

“Bullgaria do të caktojë një pjesë të çdo blerje të vaksinave kundër KOVID-19 për vendin tonë, të cilat ne do t’i marrim si donacion”, njoftoi ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe në konferencën për shtyp pas kthimit nga Sofja. Bullgaria tashmë është duke pritur furnizimin e dytë të vaksinave, ndërsa ne nuk kemi marrë as 0,1 për qind të të parëve.

“Greqia tashmë ka porositur vaksinat, ka bërë një porosi edhe për ne”, tha Zaev vitin e kaluar dhe dërgesa te fqinji ynë jugor mbërriti shumë kohë më parë, por nuk ka asnjë porosi për ne.

Ndërkaq, Serbia, Shqipëria dhe të gjitha vendet në Evropë tashmë kanë blerë vaksina dhe kanë filluar vaksinimin e popullatës së tyre. Pse Zaev dhe Filipçe nuk morën vaksina si Shqipëria dhe Serbia. Pse jemi në një situatë për të kërkuar vaksina nga dikush, në vend që të veprojmë si fqinjët tanë që kanë gjetur mënyrë për të mbrojtur shëndetin dhe jetën e qytetarëve të tyre.

Zaevi dhe Filipçe duhet të mbajnë përgjegjësi sepse furnizimi i vaksinave është i vonshëm. Për shkak të kësaj, njerëzit sëmuren dhe vdesin çdo ditë. Paaftësia e tyre kushton shëndetin e dikujt dhe dikush duhet të jetë përgjegjës për këtë.

Qendra për komunikim nga VMRO-DPMNE

Related Articles

Back to top button
Close
Close