LajmeMaqedoniTopLajm

VMRO-DPMNE kërkon që Kuvendi nesër të mbajë seancë dhe të votohen ligjet kyçe antikrizë

Lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski kërkoi që nesër para se të fillojë seanca për pyetje të deputetëve, të caktohet një seancë me rend dite me katër ligjet që janë me interes për qytetarët, ekonominë dhe të ndërlidhura me gjendjen e krizës, duke theksuar se “edhe pse mbështetja nga Qeveria është e vogël dhe e pamjaftueshme për ndërmarrjet dhe qytetarët, ajo përsëri do të mbështetet nga deputetët e VMRO-DPMNE-së”.

“Pikërisht 21 ditë më parë, Zoran Zaev kërkoi votëbesimin e Qeverisë së tij, por nuk kërkoi në të njëjtën seancë të votohen ligjet për të ndihmuar ekonominë dhe qytetarët, të cilat janë të pamjaftueshme, por gjithsesi më të mira se asgjë. Ato ligje kanë qenë në procedurë parlamentare që nga shkurti, por nuk janë vënë në rendin e ditës për një kohë të gjatë sepse Qeveria nuk kishte para në Buxhet, e cila është pasojë e punës së kotë dhe jo-shtëpiake dhe përparësive të përziera. Dhe arsyeja e dytë është se ata tani duan të fajësojnë VMRO-DPMNE-në për dobësinë e tyre. Kjo vjen nga ata që ishin më të rëndësishëm për t’u mburrur se kanë mbështetjen e 62 deputetëve, gjë që nuk e kanë për momentin dhe për të mbuluar faktin se ata i shpenzuan paratë në Buxhet, kështu që u desh të huazonin më tej”, shkroi Mickoski në Fejsbuk.

Në mënyrë që të mos ketë justifikime dhe që fakti që punon për interesat e qytetarëve dhe që për interesin e tij personal të dalë në sipërfaqe, deklaroi kreu i partisë opozitare, “kërkoj që Kuvendi në seancën e nesërme para se të fillojë seanca parlamentare për pyetjet e deputetëve, të caktohet seancë parlamentare me rend dite me katër ligjet që janë me interes për qytetarët, ekonominë dhe që lidhen me krizën ose më saktë: Vendimi për zgjatjen e afatit për ekzistencën e gjendjes së krizës për shkak të koronavirusit dhe ndryshimet në ligjet për mbështetjen financiare të punëdhënësve, mbështetjen financiare për individët e vetëpunësuar të prekur nga kriza me koronën dhe ndryshimet në Ligjin për tatimin e të ardhurave personale. Do të theksoj edhe një herë, megjithëse mbështetja nga Qeveria është e vogël dhe e pamjaftueshme për kompanitë dhe qytetarët, ajo përsëri do të mbështetet nga deputetët e VMRO-DPMNE-së”.

Mickovski thekson se kjo është një kërkesë e hapur dhe kërkon nga Qeveria dhe LSDM-ja, siç thotë ai, të ndalojnë manipulimet dhe sjelljet e papjekura.

“Qytetarët nuk duhet të jenë peng i Qeverisë së paaftë”, shkruan kryetari i VMRO-DPMNE-së.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close