EkonomiTopLajm

Vauçerët për turizëm në dispozicion të qytetarëve, pritet të ulet trendi negativ në turizëm

Hotele, apartamente private, kampe, vendpushime dhe banja, janë pjesë e lehtësive në të gjithë vendin, ku qytetarët mund të kalojnë pushimet e tyre verore ose dimërore me të ardhura deri në maksimum 15.000 denarë në muaj.

Kjo është bërë e mundur nga vauçerët prej 6.000 denarësh që tashmë janë dorëzuar atyre dhe të cilat mund të përdoren deri më 15 dhjetor të këtij viti, dhe janë pjesë e masës “Pushimet në vend” për të mbështetur turizmin vendor.

Gjithsej 117.122 qytetarë mund të përdorin vauçerët për pushime. Në platformën www.domasiedoma.gov.mk dhe www.pushimenevend.gov.mk mund të zgjidhni cilindo nga kapacitetet e akomodimit.

Vlerësimi i parë i kapacitetit të akomodimit është se njerëzit janë të interesuar të përdorin mbështetjen, por tani për tani kanë ende frikë nga situata me KOVID-19. Agjencia e turizmit, megjithatë, pret më shumë se dy milion qëndrime gjatë natës nga mysafirët vendas këtë vit, një shifër në të cilën kuponët do të luajnë një rol të rëndësishëm.

“Ne kryesojmë Trupin Koordinues në të cilin dhomat së bashku sollën masën për turizmin vendor. Mezi pres të realizoj më shumë se dy milion qëndrime gjatë natës së bashku deri në fund të vitit, në të cilat vauçerët do të kenë akoma një pjesë të madhe. Kjo do të ndihmojë në uljen e trendit negativ në turizëm, dhe nëse kushtet lejojnë, të ketë një minus më të vogël se pjesa tjetër e rajonit”, thotë drejtori i Agjencisë për Mbështetje dhe Promovim të Turizmit, Ljupco Janevski.

Porsa të shfrytëzohen vauçerët nga ana e qytetarëve, Ministria e Ekonomisë do t’ua paguajë mjetet kapaciteteve turistike për shërbimet e dhëna në bazë të faturës së dhënë mujore dhe raportit mujor për vauçerët e realizuar.

Related Articles

Back to top button
Close
Close