LajmeRajon

Treshja e NATO-s në Prishtinë, jepet garanca e fortë për sigurinë në Ballkan Perëndimor

Kryesuesi ushtarak i NATO-s, admirali Rob Bauer, gjenerali Tod D. Wolters dhe komandanti Suprem i Aleatëve për Europë (SACEUR), të mërkurën kanë takuar në ”Fim City” në Prishtinë, komandantin e KFOR-it, gjeneralmajor Ferenc Kajari.

Gjatë këtij takimi, treshja kanë diskutuar për zhvillimet e fundit në situatën aktuale të sigurisë në Kosovë dhe rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe mbështetjen e KFOR-it në përpjekjet kundër Covid-19.

Sipas tyre NATO mbetet e përkushtuar për të siguruar stabilitet në Ballkan duke ruajtur një prani fleksibël dhe parandaluese për aq kohë sa të jetë e nevojshme.

“Është gjithmonë qetësuese të dëshmosh përkushtimin e burrave dhe grave që punojnë shumë në KFOR. Kontributi i tyre për një mjedis të sigurt dhe të sigurt, gjatë njëzet e dy viteve të fundit ka qenë i jashtëzakonshëm”, tha gjenerali Wolters.

Ndërsa admirali Bauer, ka folur për rëndësinë e madhe që ka misioni i KFOR-it në këtë zonë, njofton Klankosova.tv.

“Misioni KFOR i NATO-s ka një rol themelor si një forcë stabilizuese në Ballkanin Perëndimor. Burrat dhe gratë që shërbejnë këtu janë një shtyllë sigurie për popullatën vendase. Duke folur me ta sot më bëri jashtëzakonisht krenar”, u shpreh ai.

Në përfundim u tha se misioni i kësaj aleance, është të kontribuojë në një mjedis të sigurt dhe lirinë e lëvizjes siç është mandatuar nga Rezoluta 1244 e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

Related Articles

Back to top button
Close
Close