LajmeMaqedoniTopLajm

Tetovë: Banorët e këtij fshati nuk duan të ketë qendër ditore për fëmijët me nevoja të veçanta

Banorët e fshatit Kallnik të komunës së Bogovinës në Tetovë janë organizuar për të mos lejuar ndërtimin e një qendre ditore sipas standardeve europiane projekt ky i finansuar nga ana e Ministeisë për punë sociale e RMV.

Kjo qendër ditore planifikohej të ndërtohej në Kallnik dhe si e tillë ajo do të ketë gjitha standardet Europiane dhe kushtet më moderne.

Ndryshe banorët janë nxitur për qëllime politike nga parti të ndryshme për përfitime ditore në kuriz të banorëve për të nxitur që kjo qendër të mos ndërtohet.

Mbrëmë kryetari i komunëa së Bogovinës Albon Xhemaili ka qëndruar në këtë vendbanim për të bashkëbiseduar me qytetarët dhe për të sqaruar se kjo është qendër ditore dhe jo strehimore. Xhemaili tha se kjo është shkollë në të cilën do të sillen fëmitë brenda ditës dhe në mbremje i marin fëmitë sërish pri dërit e tyre.

Xhemaili më tej shtoj se ai dhe komuna do të respektojnë vendimin e banorëve dhe do të siigurojnë lokacion tjetër nëse banorët e Kallnikut nuk duan.TOP24

ì

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close