KurioziteteLajme

Temperatura rekord në Alpe, janari më i ngrohtë në 30 vjet

Temperaturat rekord janë matur në anën veriore të Alpeve në Zvicër dhe Lihtenshtajn në fillim të vitit 2023.

Në qytetin e vogël verior të Zvicrës, Delemon dhe kryeqytetin e Lihtenshtajnit, Vaduz, u matën temperatura mbi 20 gradë celsius, njoftoi Meteonews. Dje në Delmon është regjistruar temperatura 20.9 gradë.

Gjithsej 36 stacione matëse matën temperaturat maksimale lokale në ditën e Vitit të Ri. Rekordi i mëparshëm për këtë muaj u mat më 12 janar 1993 në Lucern, kur ishte 19.4 gradë.

Related Articles

Back to top button
Close
Close