LajmeMaqedoniTopLajm

Taravari: Nëse do të mbaheshin zgjedhje të parakohshme lokale, jo vetëm Gostivarin por edhe Sarajin do ta fitonim

Nëse zgjedhjet e parakohshme mbahen në tri komuna, ato duhet të jenë në muajin nëntor-dhjetor të këtij viti. Zgjedhjet e rregullta janë shtator ose tetor të vitit të ardhshëm. Dhe nëse e keni parasysh se për 10-11 muaj duhet të bëhen dy zgjedhje në tri komuna, mendoj se është vetëm shpenzim për shtetin dhe nuk arrijmë asgjë, tha Arben Taravari, kryetar i Aleancës për Shqiptarët (ASH ) dhe ministri në ardhje të Shëndetësisë në intervistë në “Top Tema” në Tv Telma.

“Nëse njerëzit për 11 muaj dalin të votojnë për kryetar komune në Aerodrom, në Saraj, në Gostivar, mendoj se do të bëjmë vetëm shpenzime. Prandaj i dhamë propozimin. Nëse do të ishte për më shumë se gjysmën e mandatit, absolutisht duhet të votohet, por është çështje e një periudhe të shkurtër për të zgjedhur një kryetar të ri dhe pastaj për të shkuar sërish në zgjedhje të rregullta lokale. Shpresoj se do të kemi mbështetje edhe nga grupet e tjera parlamentare. Mendoj se ka një disponim në LSDM dhe në VMRO-DPMNE, aktualisht janë bisedime me BDI-në. Shpresoj se do të kemi mbështetje edhe nga ata”, tha Taravari.

Taravari ka arsyetuar edhe propozimin për ndryshime në ligjin për vetëqeverisjen lokale.

“Propozimi është që nëse kryetari i komunës ka kaluar më shumë se gjysmën e mandatit, në atë rast këshilli duhet të zgjedhë një ushtrues detyre. kryetar bashkie deri në zgjedhjet e ardhshme. Ky është propozimi i Aleancës së Shqiptarëve për ndryshimin e ligjit për vetëqeverisjen lokale, për të cilin aktualisht kemi mbështetjen e VMRO-DPMNE-së, shpresoj edhe nga LSDM-ja, së paku këto janë informacionet dhe sinjalet e mia”, tha. Taravari.

Njeriu i parë i ASH-së theksoi se për momentin ka mbështetje nga mbi 80 deputetë për ligjin, por për Badenter duhet edhe BDI.

“Unë mendoj se është racionale. Dhe që qytetarët të mos i keqtrajtojnë dhe të mos bëjnë shpenzime. Mirëpo, nëse ka zgjedhje, ne do të organizohemi në ato tri komuna”, ka shtuar Taravari.

Taravari tha se nëse do të mbaheshin zgjedhje të parakohshme lokale, jo vetëm Gostivarin por edhe Sarajin do ta fitonte koalicioni VLEN.

Related Articles

Back to top button
Close
Close