LajmeTeknologji

Tani e tutje, mund të zbuloni nëse dikush po ju vëzhgon ose përgjon telefonin tuaj

Versioni i fundit i sistemit operativ të Apple, iOS 14, synon të ndalojë përgjimin dhe përdorimin e kamerës dhe mikrofonit të telefonit tuaj pa leje.

Për shkak të kësaj, iOS 14 ka një mundësi që i lejon përdoruesit të shohin kur mikrofoni ose kamera e tyre është e ndezur. Përdoruesit tani do të jenë në gjendje ta shohin atë duke përdorur pikën portokalli në këndin e sipërm të djathtë të ekranit dhe duke përdorur qendrën e kontrollit është e mundur të kontrolloni se cili aplikacion po përdor aktualisht mikrofonin ose kamerën.

Nëse nuk doni që një aplikacion të përdorë të dhëna të mbledhura në këtë mënyrë, atëherë duhet ta çaktivizoni atë. Nga ana tjetër, gjithmonë mund ta fshini aplikacionin nëse jeni të dyshimtë.
Shumë janë të shqetësuar për situata të tilla, sepse ata pretendojnë se u ka ndodhur atyre të flasin për diçka me miqtë, dhe më vonë shfaqen reklama në lidhje me të, si në Facebook ashtu edhe në Instagram.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close