LajmeMaqedoniTopLajm

Spasovski: Kjo qeveri do të zgjasë deri në fund të mandatit në vitin 2024

Ministri i Punëve të Brendshme dhe anëtar i Bordit Qendror të LSDM-së, Oliver Spasovski nga Tetova, tha se përbërja e qeverisë do të zgjasë deri në mandatin deri në vitin 2024. Kjo është edhe përgjigjja e tij në pyetjen e një gazetari për komentimin e një teksti gazetaresk në të cilin shkruhet se po përgatitet ndryshimi i kryeministrit dhe i përbërjes së Qeverisë.

“Nuk dua të komentoj asnjë njoftim apo takim në të cilin nuk kam marrë pjesë. Dua të them me vendosmëri se kjo Qeveri do të zgjasë deri në fund të mandatit në vitin 2024. Personalisht si njeri që kam qenë shumë vite në LSDM dhe në pozita të forta dhe të larta, do të bëj gjithçka për të ruajtur unitetin në parti, për të forcuar partinë dhe për të promovuar sërish ato vlera për të cilat kemi qëndruar gjatë gjithë periudhës, të vazhdojmë të punojmë fort për realizimin e synimeve të rëndësishme strategjike. Spekulimet, gjegjësisht çdo pretendim që bëhet nga gjoja takime në të cilat nuk kam marrë pjesë, nuk dua të komentoj fare”, tha Spasovski nga Saraqino e Tetovës, ku mori pjesë në vënien në punë të një rruge lokale.

Spasovski, në pyetjen e gazetarit për zbulimin e kërcënimeve të rrejshme për bomba të vendosura, tha se ka një strategji për siguri kibernetike, e cila parasheh në detaje disa nivele që do të nënkuptojnë siguri më të madhe kibernetike.

“Agjencia për Komunikime Elektronike ka një ekip të veçantë, një pjesë të veçantë që merret me sigurinë kibernetike. Të gjithë duhet të dimë një gjë. Siguria nuk është një person apo një institucion, siguria jemi të gjithë ne. Dhe sa më shumë të përgatitemi të gjithë së bashku, e kam fjalën për institucionet e sistemit si në aspektin e aseteve materiale e teknike ashtu edhe në aspektin e burimeve njerëzore, aq më rezistent do të jemi ndaj të gjitha këtyre sulmeve dhe kërcënimeve kibernetike që marrim së bashku. . Në përgjithësi, jo vetëm në vendin tonë, në këto vitet e fundit, ku shumë më tepër vëmendje i kushtohet krimit kibernetik dhe sigurisë kibernetike për faktin se u kuptua se këto sulme kibernetike mund të jenë shumë më të rrezikshme dhe me fuqi shumë më të madhe shkatërruese se sa ato konvencionale”, theksoi Spasovski.

Ai theksoi se përpjekjet maksimale do të rezultojnë në krijimin e një sistemi të mbrojtjes kundër sulmeve kibernetike.

Related Articles

Back to top button
Close
Close