LajmeMaqedoniTopLajm

Sekretarja shtetrore e MPB-së Nestorovska: Bëhet fjalë për çështje keqkuptimi, Komisioni në MPB është ende duke rishikuar aktet për emblemat

linku https://lider.com.mk/makedonija/drzavnata-sekretarka-nestorovska-stanuva-zbor-za-nedorazbiranje-komisijata-vo-mvr-ushte-gi-razgleduva-aktite-za-amblemite/

Sekretarja e Shtetit në Ministrinë e Brendshme Magdalena Nestorovska pohon se ajo që është shkruar në Facebook nga Ministri i Brendshëm Agim Nuhiiu për emblemat dygjuhëshe të uniformave policore është një keqkuptim në publik dhe thekson se Komisioni në Ministrinë e Brendshme duke shqyrtuar aktet ka ndarë mendime për qëllimin.

Kjo është pjesë e analizës që po bën grupi i punës. Ka mendime të ndara, do të lëshohet një propozim nga Ministria e cila do të shkojë në Sekretariat për të parë nëse propozimet e dhëna nga Komisioni në lidhje me fushën e dygjuhësisë së uniformave do të jenë në atë nivel ose do të jenë më të mëdha ose më pak në varësi të kompetencës funksionale të organizatave. njësi, d.m.th njësi që kryejnë këtë funksion, Nestorovska tha për TV 24 duke komentuar postimin e Nuhiut në Facebook.
Ajo shton se i takon Komisionit që ta vlerësojë dhe më pas ta paraqesë si propozim për qeverinë dhe sekretarinë, por shton se ajo që Nuhiu njoftoi, edhe pse një vendim i përbashkët, dhe jo ai i tij personal, përsëri krijon keqkuptim në publik.

Ministria e Brendshme, ndërkohë, konfirmoi në një deklaratë se Ministri Agim Nuhiu kishte nënshkruar aktet ligjore për futjen e mbishkrimeve dygjuhësh në uniformat e policisë, të cilat janë në përputhje me dispozitat e Ligjit për përdorimin e gjuhëve, por theksoi se dhe shenjat e uniformës së Policisë janë veshur nga Qeveria, dhe pas miratimit të saj është miratuar Rregullorja për ndryshimin e Rregullores për veshjen, kohëzgjatjen dhe shpërndarjen e uniformës dhe shenjat e uniformës nga Ministri i Brendshëm.

Related Articles

Back to top button
Close
Close