LajmeRajon

Rama mbështet qëndrimin e BE ndaj Serbisë e Kosovës: Të zgjidhin konfliktin para se të zbatohen masa ndaj tyre

Kryeministri Edi Rama ka reaguar pas thirrjes së BE-së, e cila I kërkoi Kosovës të shpallë zgjedhje të reja në katër komunat e veriut, që banohen me shumicë serbe. Shefi i qeverisë tha se kjo thirrje nuk mund të ishte më e qartë se kaq.

 

Me një shënim në “Twitter”, Rama shkruan se prania e policisë së Kosovës në mbrojtje të ndërtesave boshe është një lëvizje absurde, po dhe vendosja e ushtrisë serbe në kufi është veprim joevrpian.

 

““BE-ja nuk mund të ishte më e qartë! Vazhdimi i këtij mosplani absurd duke vendosur policinë për të mbrojtur ndërtesat boshe në të cilat zyrtarët e zgjedhur nuk mund të hyjnë, dhe nga ana tjetër, vendosja e trupave të ushtrisë për të kënduar në kufirin e një vendi tjetër nuk mund të ishte më vetëshkakuese dhe më pak evropiane.

Shpresoj shumë që Kosova jonë vëllazërore dhe Serbia mike do ta zgjidhin këtë konflikt përpara se BE-ja të zbatojë masa të forta kundër tyre. Ata duhet të veprojnë shpejt dhe të kuptojnë se përmbushja e kërkesave të BE-së do të thotë kthim në vete si shtete evropiane përgjegjëse”, shkroi Rama në Twitter.”- shkruan Rama.

 

 

 

Related Articles

Back to top button
Close
Close