LajmeMaqedoni

PTHP SHKUP KËRKON DËNIM PËR NJË OBJEKT HOTILERIK PËR SHKAK MOSRESPEKTIMIT TË MASAVE KUNDËR KORONAVIRUSIT

Prokuroria Themelore Publike Shkup kërkoi nga Gjykata Penale të ndëshkojë një objekt hotilerie për shkak mosrespektimit të masave kundër përhapjes së koronavirusit. Njëherit, gjatë kryerjes së kontrollit mes masave nuk është ruajtur distanca e paparë dhe në të njëjtën tavolinë janë ulur persona që nuk janë anëtarë familje.
Prokuroria Themelore Publike në Shkup njofton sot se ka dorëzuar në Gjykatën Themelore Penale Shkup Propozim për lëshim të urdhërpagesës penal kundër një personi fizik – menaxher dhe një person juridik – objekt hotilerik, për veprën penale “mosrespektimi i rregullave shëndetësore gjatë epidemisë” sipas nenit 206 të Kodi Penal.

Prokuroria i propozoi Gjykatës menaxherit të personit juridik t’i shqiptohet gjobë në shumë prej 100 gjobave ditore dhe vlera e një gjobë ditore të përcaktohet në shumën 20 euro në kundërvlerë në denarë, ndërsa personit juridik i ishte propozuar gjobë në vlerë prej 100,000.00 denarë.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close