LajmeMaqedoniTopLajm

Ohër dhe Strugë votojnë gjithsej 93 persona

Me material zgjedhor dhe të gjitha pajisjet e nevojshme mbrojtëse, skafanderë, vizirë, maska dhe doreza, në Ohër dy ekipe mjekësh dhe vëzhgues të partive shkuan në shtëpitë e të izoluarve dhe infektuarve me koronavirus.

“Rruga e Debërcë në Ohër ishte një nga stacionet e para të pesë punonjësve mjekësorë dhe një vëzhgues të partisë, që sot vizituan një qytetar që votoi në ditën e parë të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare”.

Mjekët thonë se kjo është përvoja e parë për ta, por edhe për vetë qytetarët.

Vend votimi 1278/1 në Ohër. Katër votues janë në listë, kovid pozitivë. Ne gjetëm tre prej tyre në shtëpi, dhe një është në repartin infektiv. Procesi i votimit ishte në rregull, sipas të gjitha rekomandimeve që morëm sipas materialit edukativ për mënyrën se si duhet të zhvillohej votimi me votues të tillë – u shpreh Gordana Doneska- mjeke.

“Votimi është shumë i mirë, ekipi është gati dhe gjithçka është në rregull dhe gjithçka shkoi mirë. Sa njerëz keni votuar në shtëpi? -Unë jam vetëm. A jeni në izolim? -Po, jam në izolim. Sa ditë tashmë? -Jam shumë ditë. Unë nuk jam i sëmurë, por nuk duhet të lëviz mes njerëzve, kam një sëmundje tjetër dhe duhet të jem në izolim”.

Pas përfundimit të votimit në një vendvotim, skafanderët dhe pajisjet e tjera anëtarët i zëvendësonim me të reja për vendvotimin tjetër. Është pjesë e protokolleve dhe për mbrojtjen e njerëzve të përfshirë në votim. Në Strugë votuan 55 persona. Kishte dy ekipe të personelit mjekësor, anëtarë të bordit zgjedhor dhe vëzhgues të partive.

Related Articles

Back to top button
Close
Close