Bota

New York Times: SHBA mund të ketë gati vaksinën e koronavirusit në fillim të nëntorit

Vaksina e koronavirusit në Shtetet e Bashkuara mund të ketë tashmë një datë.

New York Times shkruan se Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve ka njoftuar autoritetet shëndetësore në shtetet federale për t’u përgatitur për shpërndarjen e vaksinës së koronavirusit tek mjekët dhe grupet me rrezik më të lartë midis fundit të tetorit dhe fillimit të nëntorit .

Treguesi shpërndahet gjithashtu në pesë qytetet kryesore të SHBA, duke theksuar se koha e pritur për shpërndarjen e saj ngre dyshime në lidhje me politizimin e vaksinës së koronavirusit.

Tre dokumente u dërguan zyrtarëve të shëndetit publik në të gjitha shtetet dhe territoret më 27 gusht.

Kujtojmë që zgjedhjet presidenciale në ShBA janë më 3 nëntor dhe vaksina e koronavirusit mund të keqpërdoret “politikisht”.

Dokumentet thonë se personeli mjekësor si dhe pacientët e infektuar do të jenë ndër të parët që do të merrnin.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close