KulturëKurioziteteLajme

Në Egjipt u zbulua një sfinks i vogël “i buzëqeshur” me gropëza në faqe

Ministria e Turizmit dhe Antikiteteve e Egjiptit tha se arkeologët në Egjiptin jugor kanë zbuluar një sfinks të vogël “me një fytyrë të buzëqeshur dhe dy gropëza në faqet e saj”, që thuhet se përfaqëson perandorin romak Klaudi. U gjetën edhe mbetje të një altari prej guri gëlqeror.

Këto dy objekte u gjetën në një varr në dy nivele në tempullin “Dendera”, i cili ndodhet 450 kilometra në jug të kryeqytetit të Egjiptit – Kajros. Përveç sfinksit, ka pasur edhe një pllakë guri të epokës romake, me mbishkrime të shkruara me shkrim demografik dhe hieroglife, raporton BBC .
EPA
Sipas pretendimeve, qeveria egjiptiane dëshiron të tërheqë më shumë vizitorë me këto zbulime dhe t’i japë frymë të re industrisë së turizmit në vend, i cili përndryshe është i prekur keq nga kriza ekonomike.

Related Articles

Back to top button
Close
Close