MaqedoniTopLajm

Ministri Hoxha tregon se çfarë vendimi është sjellë në seancën e djeshme të Qeverisë

Përmes një shkrimi në facebook Hoxha njoftoi:

Në seancën e djeshme të Qeverisë, është sjellë vendim me të cilin do të ndihmohen bletarët.
Me kërkesën e tyre, bëmë ndryshim me të cilin minimumi aktual për koshere bletësh që kalojnë dimrin është zvogëluar nga 35 në 10. Kjo do të thotë që të gjithë bletarët që kanë regjistruar minimumi 10 familje bletësh do të kenë të drejtën të aplikojnë për subvencione.
Me këtë, ne do të stimulojmë bletarinë, si një degë e rëndësishme blegtorale, e cila do të kontribuojë në zhvillimin më të madh rural. Në të njëjtën kohë, ne do të rrisim prodhimin e mjaltit dhe produkteve të bletës, dhe kjo ka një traditë të gjatë në zonën tonë. Me masa të tilla do të kontribuojmë në zhvillimin e mëtejshëm.
———
На вчерашната седница на Владата, донесена е одлука со која ќе им помогнеме на пчеларите.
На нивно барање, направивме измена со која досегашниот минимум за регистрирани презимени пчелни семејства од 35 се намалува на 10. Ова значи дека сите пчелари кои имаат регистрирано минимум 10 презимени пчелни семејства, ќе имаат право да аплицираат за субвенции.
Со ова, ќе го стимулираме пчеларството, како битна сточарска гранка, која ќе придонесе за поголем рурален развој. Истовремено ќе го зголемиме производството на мед и пчелни производи, а тоа на нашите простори има долга традиција, која ние со ваквите мерки ќе придонесеме да се развива уште повеќе.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close