LajmeTeknologji

Ka mbërritur përditësimi i Windows 11 2022: Çfarë veçorish të reja solli?

Windows 11 ka filluar të marrë përditësimin e tij të parë të madh në formën e përditësimit të Windows 11 2022.

Me Windows 11, Microsoft vendosi të kalojë në një lëshim vjetor të përditësimeve, që do të thotë se nuk duhet të specifikojë se në cilën gjysmë të vitit do të lëshohet përditësimi, siç ishte rasti me versionet e mëparshme të Windows. Windows 11 u lëshua më shumë se një vit më parë, dhe përditësimi i vitit 2022 sjell një sërë veçorish të reja.

Microsoft thekson se qëllimi i Windows 11 është të ofrojë një përvojë të thjeshtuar që e bën përdoruesin më produktiv. Pra, versioni i ri i Windows përfshin navigim më të mirë me prekje për Snap Layouts, aftësinë për të shtuar më shumë skeda në shfletuesin Edge, sesionet Focus dhe veçorinë Mos shqetëso.

Kompania pretendon se Përditësimi i Windows 11 2022 ofron Kërkim më të shpejtë, një përvojë më të mirë të menusë Start, miniaplikacione të ndryshme dhe përmirësime të aksesueshmërisë.

Për më tepër, përditësimi më i fundit konsiderohet gjithashtu si i fundit për krijuesit e përmbajtjes dhe lojtarët, falë faktit që vjen i bashkuar me Clipchamp, një mjet të ri të quajtur Windows Studio Effects dhe një numër përmirësimesh të lojërave.

Microsoft vazhdon mbështetjen për aplikacionet Android në Windows 11. Përvoja e Amazon Appstore e mundësuar nga Nënsistemi Windows për Android (WSA) tani po zgjerohet në 31 vende të reja dhe do të shfaqë një katalog me 20,000 aplikacione dhe lojëra Android.

Për sa i përket sigurisë, Përditësimi i Windows 11 2022 ka sensorë prezence për Windows Hello for Business, si dhe Smart App Control.

Ashtu si përditësimet e mëparshme të Windows, Përditësimi 2022 do të arrijë në valë dhe faza për përdoruesit e kualifikuar dhe do të shfaqet në seksionin e Windows Update.

Related Articles

Back to top button
Close
Close