LajmeMaqedoniTopLajm

Janevski: Investimi në qendrat dimërore duhet të jetë afatgjatë, vetëm kështu do të jemi konkurrues me fqinjët tanë

Drejtori i Agjencisë për promovim dhe përkrahje të turizmit, Ljupço Janevski, në një intervistë për “Lokalno” thotë se parqet kombëtare të Maqedonisë kanë potencial për turizëm aktiv, rural dhe dimëror, por fatkeqësisht mungojnë investimet në infrastrukturë, objektet akomoduese. , dhe shtigje të reja, pra deri te investimevt në sigurimin e destinacioneve me ekipe të arsimuara dhe profesionale.

Duke iu referuar aktiviteteve në Kodrën e Diellit nga një investitor i cili planifikon të investojë 184 milionë dollarë në zhvillim, objekte akomoduese dhe infrastrukturë, Janevski vlerëson se kjo do të ndikojë pozitivisht në destinacionin dhe qytetin e Tetovës, duke krijuar mundësi për rritjen e numrit të fjetjeve, vizitave dhe vende te reja pune.

Megjithatë, sipas fjalëve të tij, investimi në qendrat dimërore duhet të jetë afatgjatë dhe në vazhdimësi në mënyrë që të jemi konkurrues me fqinjët tanë.

Related Articles

Back to top button
Close
Close