LajmeMaqedoniTopLajm

Jakimovski është pro rritjes së pagave: Nëse duam shtet, shteti kushton

Kryetari i Komunës së Karposhit, Stevço Jakimovski, e ka mbështetur vendimin e Gjykatës Kushtetuese, me të cilin shfuqizohen dy nene të Ligjit për paga dhe kompensime të zyrtarëve, që sjell rritje të pagave zyrtare për 78 për qind. Sipas Jakimovskit, Gjykata Kushtetuese ka marrë një vendim ligjor, i cili, sipas tij, duhet të respektohet. Ai pyeti se pse deri më tani nuk janë rregulluar pagat e zyrtarëve çdo vit.

“Tani papritmas është rreshtuar dhe një revolucion po ndodh. Nëse ky popull nuk ka nevojë për zyrtarë, atëherë cili do të jetë shteti ynë. Dëgjova presidentin e vendit dhe po thërret. Çfarë po thërrisni president, paligjshmëri? Epo, ka një ligj dhe dihet saktësisht raporti i pagës mesatare. Pyetja kryesore është pse deri më tani, gjithë këto vite, paga nuk është harmonizuar ashtu siç është përcaktuar me ligj”, tha Jakimovski në “Vetëm e vërteta” në Kanal 5.

Ai bëri thirrje për krahasim me pagat e zyrtarëve nga Kosova dhe Shqipëria. Sipas Jakimovskit, dikush nuk duhet të mbajë përgjegjësi për rritjen drastike të pagave, por për shkak se pagat e nëpunësve civilë nuk u rritën në faza çdo vit.

“A është e drejtë që ne maqedonasit të kemi shtet, nëse kemi shtet, ai shtet ia vlen. Për mua nuk ka rëndësi nëse do të më rritet rroga apo jo, po flas në parim. Na vrau ai populizmi bosh dhe lajkat e popullit. Është e paligjshme të ulësh shanset tani. Ato 20.000-30.000 denarë janë më së paku, por duhet respektuar ligji”, tha ai.

I pyetur se sa do të jetë paga e tij tani, Jakimovski tha:

“Nuk e di sa do të jetë rroga ime tani, koeficient plus pagë mesatare, ky është ligji”, u përgjigj shkurt.

Related Articles

Back to top button
Close
Close