LajmeMaqedoniTopLajm

Hoxha: do të mbështesim prodhuesit e orizit

Ministri i bujqësisë, Arjanit Hoxha realizoi takim me prodhuesit e orizit, blerësit dhe përpunuesit nga rajoni i Koçanit. Në takim u diskutua për të korrat e këtij viti, çmimin e lëvozhgës së orizit, shumën e subvencioneve për hektar dhe masën e Naftës së Gjelbërt.
Prodhuesit dhe blerësit theksuan rëndësinë e ujitjes së fushave të orizit dhe diskutuan ndërhyrjet e mundshme të “Koçanska Rekës”, “Zletovska Rekës” dhe “Bregalnicës”. Ata folën për rinovimin e mekanizimit të konsumuar, materialin e çertifikuar dhe mbjelljes.
Ai kishte shprehur gatishmërinë nga ky takim fillestar me fermerët dhe përpunuesit për të realizuar takime të tjera për të tejkaluar problemet, koordinim dhe ndihmë për autoritetet kompetente në fushën e ndihmës profesionale. Gjithashtu theksoi nevojën për të organizuar fermerë individualë në kooperativat bujqësore si një model evropian i prodhimit bujqësor.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close