MaqedoniTopLajm

Grubi takon Pandeli Majkon,Majko bën thirrje për regjistrim!

Me mikun tim, vëllaun tim dhe vëllaun e të gjithë shqiptarëve z. Pandeli Majko, të cilin të gjithë e kujtojmë me shumë mall për kontributin e tij dhënë për të gjithë ne përtej kufirit të Shqipërisë, sot pata nderin të bashkëbisedoj dhe të njoftojë lidhur me procesin e regjistrimit të popullsisë që momentalisht po zhvillohet në RMV.
Bashkë me z. Majko u dakorduam se REGJISTRIMI është një proces tejet i rëndësishëm për Maqedoninë e Veriut dhe se përqindja e saktë e popullsisë do të ndikojë në rritjen e kërkesave dhe politikave të cilat zhvillohen në RMV sepse ky proces nuk është vetëm statistikor por edhe politik.
————————–
Со мојот пријател, со мојот брат, и братот на сите Албанци, г. Пандели Мајко, кого сите ние со многу копнеж го паметиме за неговиот придонес даден за сите нас кои живееме надвор од границата на Албанија, денес имав чест да разговарам и да го информирам за процесот на попис што во моментов се одвива во Република Северна Македонија.
Заедно со г. Мајко се согласивме дека ПОПИСОТ е многу важен процес за Северна Македонија и дека точниот процент на население ќе ги зголеми барањата и политиките што се развиваат во РСМ бидејќи овој процес не е само статистички, туку и политички.

shkroi Grubi në facebook.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close