LajmeMaqedoniTopLajm

Gjykata Administrative në seancë publike do t’i shqyrtojë paditë e dorëzuar nga ASH- AAA dhe nga Integra.Levica sot parashtroi 102 ankesa

Gjykata Administrative për sot ka caktuar disa debate publike për 75 paditë e dorëzuara nga koalicioni Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa, si dhe një padi nga Integra.

Paditë, siç informoi paraprakisht kryetari i Gjykatës Administrative Buqim Sejdini, janë ndarë në disa këshilla gjyqësor të formuar me short.

E Majta dhe VMRO-DPMNE, paralajmëruan se do të dorëzojnë padi në Gjykatën Administrative për vendimet e Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve për refuzimin ankesave për parregullsi gjatë zgjedhjeve.

Nga KSHZ-së, informuan se deri dje në ora 14 vendimet nga Komisioni për hedhjen poshtë ose refuzimin e ankesave i kanë parashtruar përfaqësuesit e Aleancës për Shqiptarët dhe Alternativa, Integras, të MORO-së, të Demokratëve dhe të së Majtes. Ai tha se nëse ndonjë nga partitë nuk i merr vendimet, KSHZ-ja do t’u dërgojë përmes postës elektronike.

Pesë orë pas dërgimit, llogaritet se vendimet u janë dërguar partive. Pastaj ata kanë afat prej 24 orëve që t’i dërgojnë deri te Gjykata administrative, e cila megjithatë në afat prej 60 ditëve pas pranimit të padive, duhet të vendos për to.

Pas vendimit të Gjykatës administrative dhe marrjes së vendimeve eventuale nga Gjykata administrative, për mbrojtjen e të drejtës zgjedhore, në KSHZ në pajtim me ligjin, Komisioni do t’i publikojë rezultatet përfundimtare zyrtare. Pastaj KSHZ-ja do t’u japë vendime deputetëve të zgjedhur. Afati i fundit për mbajtjen e seancës konstituive të Kuvendit është 4 gushti.

 Partia politike “E Majta” sot paraqiti 102 ankesa në Gjykatën Administrative për mbrojtjen e së drejtës së votës të paraqitësve të listës.

Administrativja informon se për mbajtjen e seancave publike pas padive do të njoftohet në mënyrë shtesë.

Gjykata Administrative për sot ka të caktuar disa seanca dëgjimore publike pas 75 ankesave të paraqitura nga Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa, si dhe një padi e ngritur nga Integra. Paditë, siç paralajmëroi më parë nga kryetari i Gjykatës Administrative, Burim Sejdini, janë të ndara në disa këshilla gjyqësor të formuara me short.

Afati i paraqitjes së ankesave në Gjykatën Administrative është 24 orë pasi partitë politike t’i marrin vendimet nga Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve për hedhje poshtë ose refuzim të ankesave të paraqitura nga partitë politike për zgjedhjet e parakohshme parlamentare.

Pas vendimit të Gjykatës Administrative dhe marrjes së vendimeve të mundshme nga Gjykata Kushtetuese për mbrojtjen e së drejtës së votës, në KSHZ, në përputhje me ligjin, Komisioni do t’i publikojë rezultatet përfundimtare zyrtare të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare. KSHZ më pas do të lëshojë certifikata për deputetët e zgjedhur. Afati i fundit për mbajtjen e seancës konstitutive të Kuvendit është 4 gusht.

Related Articles

Back to top button
Close
Close