LajmeTeknologji

Gjigantët e teknologjisë kundër kompanisë izraelite që prodhon softuerë spiunë

Gjigantët e teknologjisë, si Microsoft dhe Google, i janë bashkuar Facebook-ut në në një padi ndaj NSO Group, një kompani me bazë në Izrael, e përmendur shpesh për shitjen e mjeteve të mbikëqyrjes “të rrezikshme” qeverive të huaja.

Shërbimi i mesazheve WhatsApp dhe kompania e tij mëmë, Facebook, paditën NSO Group në gjykatën federale vitin e kaluar, me pretendimin se softueri Pegasus i firmës ishte përdorur për të hakeruar telefonat celularë të më shumë se 1 400 përdoruesve të ËhatsApp-it, duke përfshirë ato të gazetarëve, diplomatëve dhe aktivistëve të të drejtave të njeriut. Avokatët e WhatsApp thonë se kjo shkel ligjet amerikane.

Sipas padisë, përdoruesit e Whatsapp merrnin një thirrje video, që injektonte një kod në pajisjet e tyre – edhe nëse nuk e hapnin thirrjen. Ky softuer spiun i instaluar në distancë më pas u jepte hakerave akses në mesazhet e telefonave dhe komunikimet e tjera.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close