LajmeMaqedoniTopLajm

Familja e talentit matematicient nga shtipi nuk pranon donacionet nga Firmat, pret MASH të ndryshoj qasjen ndaj talentëve

Pas lajmit se Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH) nuk miratoi matematikanin e Shtipit Damjan Davkov për një çmim monetar sepse ai u bë një kampion shteti në një konkurs me nxënës të shkollës së mesme, dhe jo me nxënës të shkollës fillore ku ai i përket, qindra individë nga kompani të ndryshme kanë kontaktuar familjen që ata duan të dhurojnë dhe stimulojnë matematikanin e ri në arsimimin e tij dhe në garat e ardhshme të matematikës. Kishte mbështetje nga individë dhe kompani nga Maqedonia, por edhe nga jashtë.

Familja Davkovi u është mirënjohës të gjithë individëve dhe kompanive nga vendi dhe jashtë që na kontaktuan për të paguar çmimin, por edhe për të stimuluar matematikanin e ri në shkollimin e tij të mëtejshëm dhe konkurset që e presin në të ardhmen.

“Duke ju kërkuar falje, ne në parim i refuzojmë ofertat tuaja sepse nuk është çështje përfitimi material, por ngritjes së vetëdijes për trajtimin e fëmijëve të talentuar në Maqedoni. Shpresojmë që kjo të kontribuojë në miratimin e zgjidhjeve ligjore për të mbështetur dhe ndihmuar studentë të tillë të talentuar “, tha nëna Nikica Davkova, e cila shprehu mirënjohjen dhe mendimin e saj për këtë rast në profilin e saj në Facebook.

Prindërit e Damjanit thonë se vendimi që morën nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës përmban këshilla ligjore që ata do të përdorin dhe paraqesin një kundërshtim, pavarësisht nga fakti se reagimi i tyre do të merret në konsideratë nga Komisioni i Shkallës së Dytë në të njëjtën ministri. Pavarësisht nga fakti që familja do të zhvillojë një procedurë me Ministrinë e Arsimit, Kryetari i Komunës së Shtipit Sasko Nikollov publikisht tha se Komuna gjithmonë do të ndihmojë dhe stimulojë në mënyrë adekuate studentët e talentuar, mes tyre edhe Davkov.

 

 

 

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close