KurioziteteLajme

Elon Musk: Implantimi i parë i trurit të njeriut do të bëhet në vitin 2022

Për momentin, eksperimentet e kafshëve janë duke u zhvilluar.

Elon Musk dëshiron që kompania e tij Neuralink të kryejë implantimin e parë të procesorit të trurit të njeriut në vitin 2022, transmeton lajmi.net.

Sipas  Musk, mendja e njerëzve është e kufizuar nga fakti se nuk mund të komunikojë drejtpërdrejt me kompjuterët dhe makinat.

Miliarderi do të donte të ishte në gjendje të komunikonte me kompjuterin me mendimet e tij, kjo është arsyeja pse ai investoi në Neuralink.

Ai do të lidhë trurin tuaj me iPhone

Neuralink shpalos implantin, i cili do të ketë formën e një rrjete të bërë nga fibra një mikron të trashë.

Këto fibra do të qëndrojnë në zonat e trurit që janë përgjegjëse për lëvizjen. Në lidhje me aplikacionin iPhone, Neuralink do t’ju lejojë të kontrolloni telefonin inteligjent me mendimet tuaja. Aplikacioni tashmë po funksionon.

Tani për tani, testet e Neuralink janë kryer te kafshët, veçanërisht majmunët.

Në një test, një majmun i implantuar me një Neuralink luajti lojën kompjuterike Pong (loja e parë ndonjëherë) me ndihmën e mendimeve.

Elon Musk shkroi se do të dëshironte që testi i parë njerëzor të bëhej vitin e ardhshëm. Pacientët e parë do të jenë personat me lëndime të shtyllës kurrizore dhe personat e paralizuar.

Related Articles

Back to top button
Close
Close