MaqedoniTopLajm

Carovska: Pandemia është mundësi e mirë që me hapa të shpejt ta modernizojmë arsimin

Pandemia e Kovid-19, përveç që shkaktoi probleme, e përshpejtoi modernizimin e proceseve në arsim, thotë ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Milla Carovska, në një intervistë për META.

“Ky është një shans i madh për të parë pse kemi nevojë për një sistem të fuqishëm arsimor që është në gjendje të mirë. Jam e sigurt që do t’i korrigjojmë gabimet. Sepse herën tjetër kur themi se duhet të kemi mjete digjitale në klasë dhe të kemi akses në internet në çdo klasë, qoftë në një zonë rurale apo jo, dhe se çdo mësues duhet të dijë t’i përdorë ato, askush nuk do t’ju pyes, por pse duhet ta përdorin atë, fëmijët megjithatë janë akoma në klasë. Atëherë të gjithë do të jenë të vetëdijshëm se ndoshta kjo situatë do të vijë herën tjetër dhe ne duhet të jemi të përgatitur. Pra, kjo patjetër që do të japë një nivel tjetër intensiteti në modernizimin e sistemit arsimor”, shpjegon Carovska.

Ajo tregon se shkollat ​​po përgatiten me shpejtësi për fillimin e vitit shkollor 2020/2021 më 1 tetor, me një model të kombinuar të mësimdhënies.

Për atë qëllim, nënvizon Carovska, Ministria e Arsimit dhe Shkencës është në koordinim të vazhdueshëm me drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme dhe me kryetarët e komunave, sepse me një punë të përbashkët të përkushtuar mund të realizohet një vit i suksesshëm shkollor.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close