LajmeMaqedoniTopLajm

Carovska: Kërkuam që mësuesit të jenë pjesë e grupeve me prioritet për vaksinim

“Ne kemi paraqitur kërkesë në Ministrinë e Shëndetësisë dhe Komisionin për Sëmundjet Infektive për mësuesit që të jenë pjesë e grupeve prioritare për vaksinim. Mendoj se qëndrimi i tyre është pozitiv”, tha Ministrja e Arsimit Mila Carovska në një konferencë për shtyp.

Sipas saj, në përputhje me këtë trend të përfshirjes së personelit të nevojshëm, do të jetë radha e mësuesve dhe që ata gjithashtu të hyjnë në grupet e vaksinimit.

Grupi Kombëtar Teknik për Imunizim kundër Covid-19 ka vendosur që nga fillimi i javës së ardhshme të fillojë vaksinimin e punonjësve në të ashtuquajturën infrastrukturë kritike shtetërore dhe për ta janë caktuar 4.000 doza të vaksinave nga 24.000 fillestare me të cilat vaksinimi të qytetarëve mbi 75 vjeç.

Grupet e mëposhtme janë përfshirë në infrastrukturën kritike: Punonjësit e MPB-së që janë më të rrezikuar dhe për të cilët MPB duhet të paraqesë listat sipas rrezikut, punonjësit e URM-së gjithashtu sipas listës së paraqitur nga institucioni për grupet më të ekspozuara, gazetarët e punësuar në media, punonjësit në prokurori dhe gjykata, shoferët e autobusëve të NTP, zjarrfikësit, personeli i kopshteve dhe punonjësit e pikë pagesave.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close