LajmeMaqedoni

Bajram Rexhepi, e drejta e vetvendosjes është e drejtë universale, e garantuar nga OKB

Gjuhët, popujt, shtetet… madje edhe racat, nuk janë krijuar as nga zoti as nga natyra. Ata janë kategori politike dhe janë shkaktuar si rezultat i kufizimeve në të kaluarën gjatë lëvizjeve të njerzve, veçanërisht të informative. Popujt dhe gjuhët te, Latinët, Gjermanët, Sllovenët, dallohen dukshëm me largësi gjeografike.

Të gjitha këto gjuhë dhe nacionalitete u krijuan gjatë kalimit të kohës, dikush më herët dikush më vonë. E drejta e vetvendosjes është e drejtë universale, e garantuar nga OKB. Vendosja ose kufizimi i të drejtave të të tjerëve është anakroniken banale dhe larg nga vlerat eurpiane dhe civilizimit evropian në të cilën bëjmë pjesë ne popujt e ballkanit.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close