LajmeTeknologji

Australia do të çmontojë kamerat kineze të vëzhgimit mes frikës së sigurisë

Australia do të heqë kamerat e vëzhgimit të prodhuara në Kinë për shkak të frikës së sigurisë kombëtare.

Kjo vjen pasi një auditim gjeti 900 pjesë të pajisjeve të mbikqyrjes të ndërtuara nga kompanitë Hikvision dhe Dahua në pronat qeveritare.

MB dhe SHBA bënë lëvizje të ngjashme vitin e kaluar, duke përmendur frikën se të dhënat e pajisjes mund të aksesohen nga qeveria kineze.

Hikvision thotë se këto frikë janë të pabaza. Dahua nuk i është përgjigjur një kërkese për koment.

Auditimi i faqeve të qeverisë australiane zbuloi se kamerat dhe pajisjet e sigurisë ishin të vendosura në më shumë se 200 ndërtesa, pothuajse në çdo departament – duke përfshirë departamentet e punëve të jashtme dhe të prokurorit të përgjithshëm.

Të paktën një njësi u gjet gjithashtu në departamentin e mbrojtjes, por numri i përgjithshëm në vendet e mbrojtjes nuk dihet.

Ministri i Mbrojtjes dhe zëvendëskryeministri Richard Marles tha të enjten se qeveria do të gjejë dhe heqë kamerat nga çdo vendndodhje e mbrojtjes.

“Unë nuk mendoj se duhet ta mbivlerësojmë… por është një gjë e rëndësishme që është vënë në vëmendje dhe ne do ta rregullojmë atë”, tha ai, duke shtuar se pajisjet datonin para kohës së tij në detyrë.

Prokurori i Përgjithshëm Mark Dreyfus tha se qeveria do të shqyrtojë nëse kamerat në ndërtesat e tjera qeveritare duhet të hiqen gjithashtu.

Related Articles

Back to top button
Close
Close