LajmeMaqedoniTopLajm

ASH: Pushteti rrezikon Bërvenicën, ne u tërhoqëm nga Kërçova dhe Bërvenica

Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa duke u munduar që ta fuqizojë votën shqiptare , si koalicion që mbron interesat shqiptare ka vendosur që të tërhiqet nga gara në komunat ku rrezikohet përçarja e votës . Kështu duke marrë parasysh rrethanat specifike të komunës së Kërçovës kemi vendosur që të tërheqim kandidatin tonë nga gara në këtë komunë .

Gjithashtu , duke parë mundësinë që komuna e Çashkës për herë të parë të udhëhiqet nga një shqiptar , ne si koalicion vendosëm që të mos garojmë me kandidat në Çashkë dhe të përkrahim kandidatin e vetëm shqiptar edhe pse ai vjen nga radhët e oponentëve tanë politikë . Por , përderisa ne kujdesemi për fatin e Kërçovës dhe Çashkës , njëherit shprehim shqetësimin për rrezikun që i kanoset një komune tjetër , asaj të Bërvenicës . Në zgjedhjet lokale të vitit 2017 në Bërvenicë pati disa kandidatë shqiptarë dhe me qëllim që të mos përçajë edhe më tej votën , Aleanca për Shqiptarët vendosi që të mos kandidojë për kryetar komune . Në po ato zgjedhje , në listat për këshilltarë , Aleanca doli parti e parë shqiptare . Në zgjedhjet e vitit 2020 , opozita Aleanca Alternativa përsëri fitoi bindshëm në Bërvenicë , me një dallim të madh nga BDI e cila doli e dyta .

Në disa cikle zgjedhore Aleanca dëshmohet si parti më e fuqishme në Bërvenicë dhe e tillë është edhe kësaj radhe . Në këtë komunë problematik paraqitet fakti që përveç kandidatit të opozitës shqiptare , në garë janë edhe katër kandidatë tjerë shqiptarë nga radhët e pushtetit . Duke përçarë votën , ekziston mundësia që në rrethin e dytë të shkojnë vetëm kandidatët e VMRO – së dhe SDSM – së . Për këtë shkak dhe me qëllim të ruajtjes së Bërvenicës , apelojmë tek partitë e pushtetit të tërheqin kandidatët e tyre , në të njëjtën mënyrë siç kemi bërë ne si koalicion në Kërçovë dhe Çashkë .

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close