MaqedoniTopLajm

Arifi: Në katër vitet e ardhshme Tetova do të jetë një komunë e gjelbër, moderne dhe evropiane

Kryetarja e Komunës së Tetovës dhe kandidatja për mandatin e ri, Teuta Arifi, në konferencë për shtyp tha se raundi i dytë i zgjedhjeve lokale për Tetovën nënkupton zgjedhje për të ecur përpara në një qytet evropian, të gjelbër dhe modern ose të kthehemi prapa. Ajo tha se tetovarët këtë javë do të vendosin për të ardhmen e komunës.

“Vizioni ynë për Tetovën është evropian – nënkupton standarde evropiane në aspektin e infrastrukturës, transparencës në administratë, mbrojtjes së mjedisit jetësor dhe mbi të gjitha standardit jetësor të qytetarëve. Dua që Tetova të jetë një qytet modern, evropian, me cilësinë më të lartë të jetës për të gjithë qytetarët. Kam prezantuar planin tim për katër vitet e ardhshme, me projekte realiste dhe të arritshme që do ta bëjnë Tetovën një qytet modern të denjë për të jetuar – me zgjidhje të qëndrueshme për problemin e trafikut, me një politikë të tolerancës zero për mbeturinat, qentë endacakë dhe kazinotë. Në katër vitet e ardhshme Tetova do të jetë një komunë e gjelbër, moderne dhe evropiane, tha Teuta Arifi.

Ajo theksoi se kur flasim për Tetovën evropiane nuk po flasim vetëm për infrastrukturë moderne dhe standarde të jetesës evropiane, por edhe për një shoqëri të tillë.

“Jemi krenarë për Tetovën tonë si shoqëri moderne dhe e hapur, që do të thotë: të drejta të barabarta për të gjithë qytetarët, respektim i të drejtave të grave, bashkëjetesë paqësore dhe miqësore ndërmjet shqiptarëve, maqedonasve, turqve, romëve dhe të gjitha etnive që jetojnë në qytetin tonë. Tetova jonë ishte komuna e parë me shumicë shqiptare që zgjodhi një grua për kryetare komune. Tetova jonë është bërë shembull i bashkëjetesës paqësore, shembull i unitetit të diversitetit – etnik, fetar dhe kulturor. Në Tetovën tonë ne respektojmë njëri-tjetrin, vlerësojmë njëri-tjetrin, vlerësojmë kulturën, traditën dhe fenë. Kjo Tetovë e bashkuar, këto vlera moderne evropiane janë të paçmueshme dhe nuk ka kthim prapa. Këtë javë është në pyetje Tetova jonë evropiane”, tha Arifi.

Ajo theksoi se Tetova nuk duhet të kthehet në të kaluarën, kur ndarja pengonte përparimin shoqëror.

“Të ecim përpara së bashku – përpara për një Tetovë evropiane. Vetëm vota juaj mund t’i sigurojë Tetovës perëndimore standarde evropiane dhe vlera evropiane. Vetëm vota juaj mund të sigurojë të drejtat e grave, një shoqëri të hapur ku të gjitha etnitë dhe fetë respektohen njëlloj. Vetëm vota juaj mund të sigurojë që Tetova të vazhdojë të ecë përpara dhe të mos kthehet në të kaluarën, të cilën tashmë po e lëmë pas. Përderisa kundërshtari ynë në këto zgjedhje tha se nuk i dëshiron votat e të gjithë qytetarëve, nuk i dëshiron votat e VMRO-së, unë e them shumë qartë: Unë jam kryetar i të gjithë qytetarëve pa përjashtim dhe kërkoj mbështetjen dhe besimin e të gjithëve. ju. I bëj thirrje simpatizantëve të LSDM-së dhe VMRO-së që të votojnë qartë për një Tetovë të bashkuar, ku çdo komunitet dhe çdo fe të trajtohet dhe respektohet njësoj. Kërkoj mbështetje nga komuniteti rom dhe turk në Tetovë, për të forcuar më tej vlerat e shoqërisë sonë multietnike. Dhe kërkoj nga të gjithë shqiptarët, pavarësisht partisë apo opsionit që kanë përkrahur në raundin e parë, të votojnë për atë që është më e mira për të gjithë qytetarët dhe fëmijët tanë: Tetovë moderne evropiane, Tetova për të gjithë, tha Teuta Arifi.

Related Articles

Back to top button
Close
Close