LajmeRajon

Miratohen marëveshjet ndërkombëtare

Kuvendi i Kosovës në mbështetje edhe të partive opozitare kanë votuar marrëveshjen ndërkombëtare për ratifikimin e “Amendamentit nr. 1” të Marrëveshjes financiare për IPA 2018, nuk pati kuorum për votimin e kësaj marrëveshje, meqë kërkohej të jenë 80 deputetë në sallë.

Shefi i Grupit Parlamentar të Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Abelard Tahiri the se ky subjekt parlamentar gjithmonë do t’i mbështes marrëveshjet ndërkombëtare, siç është edhe për këtë për projektin e ndërrimit të filtrave të TC Kosova B.

“Ky grup gjithmonë do të jetë konstruktiv në mbështetje të marrëveshjeve ndërkombëtare. Pra, edhe në këtë rast GP I PDK, së mbështet ratifikimin e amandamentit. Renovimi i Kosovës B, është I rëndësishëm. Ne po hyjmë në periudhën e dimrit dhe pa dyshim se do të ballafaqohemi me pasojat e ndotjes së ajrit, ku një prej tyre janë edhe termocentralet”, theksoi ai.

Po kështu mbështetje për këtë marrëveshje, ofruan edhe GP i LDK-së, por shefi I këtij grupi, Arben Gashi ka qortuar ministrin aktual të Financave, Hekuran Murati se kur ishte VV në opozitë kanë kundërshtuar çdo herë marrëveshjet ndërkombëtare.

“Kjo marrëveshje ndërkombëtare për kualitetin e ajrit, janë me një rëndësi të veçantë. Si parti opozitare mbështesin votimin e kësaj marrëveshje ndërkombëtare, por ia rikujtojmë ministrit të financave të sotëm se sa ishte në opozitë këto marrëveshje ndërkombëtare me rëndësi financiare për Kosovën me një zell të jashtëzakonshëm i refuzonte dhe I kundërshtonte”, theksoi Gashi.

Edhe Besnik Tahiri shef i Grupit Parlamentar të AAK-së tha se do ta mbështesin këtë marrëveshje, por kërkoi nga pozita që edhe deputetët e tyre të jenë në seancë për votim pasi që kërkohet të jenë 80 deputet në sallë.

“AAK e mbështet këtë marrëveshje, por në rend dite i kemi tri marrëveshje, ku duhet t’i kemi 80 deputet dhe nuk e di sot, ju si shumicë e I keni të gjithë deputetët e juaj dhe pastaj edhe subjektet tjera. Është me rëndësi që këto marrëveshje për shkak të kredibilitetit dhe nevojës që të kemi shumicën”, tha Tahiri.

Derisa deputetët kanë miratuar edhe Projektligjin për ratifikimin e Marrëveshjes së kredisë në mes të Republikës së Kosovës, e përfaqësuar nga Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve dhe Bankës Evropiane për Investime për financimin e Projektit “Reagimi i Kosovës ndaj pandemisë COVID-19 për NVM-të”, por as për këtë marrëveshje nuk ka pasur kuorum për votim.

Ndërsa, shqyrtimi i parë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për festat zyrtare në Republikën e Kosovës është shtyrë sërish për një seancë të radhës.

Related Articles

Back to top button
Close
Close