LajmeMaqedoniTopLajm

Ministri Hoxha zhvillon takim online me ministren e Emirateve të Bashkuara Arabe Mariam Al-Muhari

Ministri Hoxha sot ka realizuar një takim me Ministren e Shtetit për Ushqimin dhe Furnizimin me Ujë të Emirateve të Bashkuara Arabe, Mariam Al-Muhairi. Ministri Hoxha dhe Al-Muhairi janë dakordar për hapa konkretë që do të ndërmerren nga të dy palët për të rritur bashkëpunimin ekonomik midis dy vendeve në fushat e bujqësisë dhe prodhimit të ushqimit.

“Në këtë takim u theksua bashkëpunimi i shkëlqyeshëm politik midis dy vendeve mike, poashtu u theksua edhe potenciali i madh që ka vendi ynë për promovimin e tregtisë së produkteve agro-ushqimore. Theksova se vendi ka kushte të shkëlqyera klimatike për të ofruar mundësi investimi për kompanitë e interesuara të Emirateve të Bashkuara Arabe të pranishme në tregjet evropiane dhe rajonale. Ministrja Al-Muhairi vuri në dukje se Strategjia e re Kombëtare e Sigurisë Ushqimore e Emirateve të Bashkuara Arabe parashikon prodhim të qëndrueshëm të ushqimit, duke përdorur teknologji moderne dhe përshtatje me mjedisin jetësor, por kushtet natyrore për prodhimin bujqësor janë të pafavorshme për prodhim vetanak, veçanërisht në kushtet e krizës globale të shkaktuar nga virusi Covid-19, pasi ky vend importon rreth 90% të ushqimit që konsumon.

Postilimi Plotë i ministrit Arjanit Hoxha!

Në takimin e sotëm me Ministren e Shtetit për Ushqimin dhe Furnizimin me Ujë të Emirateve të Bashkuara Arabe, Mariam Al-Muhairi i dakordësuam hapat konkretë që do të ndërmerren nga të dy palët për të rritur bashkëpunimin ekonomik midis dy vendeve në fushat e bujqësisë dhe prodhimit të ushqimit. Në këtë takim u theksua bashkëpunimi i shkëlqyeshëm politik midis dy vendeve mike, poashtu u theksua edhe potenciali i madh që ka vendi ynë për promovimin e tregtisë së produkteve agro…

Vazhdo leximin

Fotografia e Arjanit Hoxha
Fotografia e Arjanit Hoxha

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close