BotaLajmeTopLajm

5 pyetje rreth asaj se çfarë po ndodh në Mesdheun Lindor

Athina zyrtare, e nxitur kundër Turqisë nga aktorë jorajonalë si Franca, në vend që të vendoste dialog të drejtpërdrejtë me Ankaranë për të zgjidhur krizën, këmbëngul në bërjen e hapave që do t’i rrisnin tensionet tutje.

Greqia, pavarësisht thirrjeve të përsëritura të Turqisë për dialog në Mesdheun Lindor, po përpiqet të vendosë parakushte për t’u ulur në tryezën e bisedimeve. Athina zyrtare, e nxitur kundër Turqisë nga aktorë jorajonalë si Franca, në vend që të vendoste dialog të drejtpërdrejtë me Ankaranë për të zgjidhur krizën, këmbëngul në bërjen e hapave që do t’i rrisnin tensionet tutje.

Gazetari i Anadolu Agency (AA) ka përmbledhur në pesë pyetje origjinën e tensioneve në Mesdheun Lindor, pse Greqia nuk pranon të dialogojë me Turqinë, çfarë qëndron pas pozicionit të Francës që rrit tensionet në rajon dhe pikëpamjet e aktorëve ndërkombëtarë rreth krizës.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close