LajmeMaqedoniTopLajm

120 raste të reja me KOVID-19, katër të vdekur, 123 pacientë të shëruar

Në 24 orët e fundit janë bërë 954 testime, ndërsa janë regjistruar 120 raste të reja me Kovid-19 në: Shkup-64, Kumanovë-4, Dibër-4, Shtip-2, Prilep-2, Tetovë-14, Strugë-5, Veles-2, Manastir-3, Ohër-7, Gostivar-2, Makedonski Brod-1, Sveti Nikollë-5, Resnjë-5.

Në SPQ “8 Shtatori” kanë vdekur katër pacientë, nga Shkupi të moshës 51,56, 58 dhe 67 vjeçare, Instituti i Shëndetit Publik ka regjistruar 123 pacientë të shëruar nga: Shkupi-17, Kumanova-92, Shtipi-2, Prilepi-1, Tetova-4, Velesi-1, Kërçova-1, Resnja-5, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Kovid-19 nga fillimi i epidemisë arrin 6.454, numri i pacientëve të shëruar është 2.598, të vdekur janë 306, ndërsa për momentin numri i rasteve aktive në vend është 3.550. Për momentin shpërndarja në qytete është kjo:

• Shkup 3,134, aktivë 2.049
• Kumanovë 760, aktivë 211
• Dibër 96, aktivë 44
• Shtip 347, aktivë 160
• Prilep 263, aktivë 37
• Tetovë 714, aktivë 394
• Struga 225, aktivë 140
• Velesi 186, aktivë 40
• Manastir 54, aktivë 20
• Ohri 174, aktivë 150
• Kavadar 18, aktivë 12
• Gostivar 122, aktivë 66
• Gjevgjeli 10, aktivë 3 (* 2 persona nga NJR-Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit)
• Strumicë 15, aktivë 10
• Kriva Pallankë 15, aktivë 9
• Radovish 4,
• Krushevë 6, aktivë 3
• Koçan 69, aktivë 22
• Probishtip 19, aktivë 11
• Demir Hisar 2, aktivë 1
• Makedonski Brod 5, aktivë 3
• Pehçevë 6, aktivë 3
• Berovë 2,
• Vallandovë 6, aktivë 2
• Vinicë 3,
• Dellçevë 1,
• Kratovë 4, aktiv 1
• Sveti Nikollë 30, aktivë 26
• Kërçovë 35, aktivë 29
• Resjë 108, aktivë 94
• Negotinë 21, aktivë 10 (10 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Testet e bëra – 954 janë bërë përmes: ISHP – 232, Avicena – 100, Biotek – 130, ASHAM – 110, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) – 203, Mjekësia ligjore-17 Sistina me PCR metodë – 109 dhe QSHP Manastir – 43, laboratore nga vendet e jashtme-1.

Deri tani në vend janë bërë gjithsej 61. 727 testime për Kovid-19. Sot nuk ka testime në kuadër të skriningut.

Në Klinikën infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar 6 pacientë. Gjithsej janë hospitalizuar 91 pacientë. Në përkrahje me oksigjen janë 44 pacientë, nuk ka pacient në ventilim mekanik.

Në spitalin në Kozle janë hospitalizuar 24 pacientë të rritur pozitivë, tre fëmijë pozitivë dhe katër me simptoma të virusit.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar 8 pacientë të rinj, gjithsej të hospitalizuar janë 131 pacientë. Në aparat respirator janë 10 pacientë.

Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar 38 pacientë, ndërsa në spitalin në Shtip janë hospitalizuar 35 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep janë hospitalizuar 85 pacientë – pozitivë dhe të dyshimtë në Kovid-19.

Raste aktive sipas komunave Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)

Çair – 454
Aerodrom – 166
Butel – 173
Gazi Babë – 185
Qendër – 152
Karposh – 170
Saraj – 163
Kisella Vodë – 119
Gjorçe Petrov – 118
Studeniçan – 111
Shuto Orizare – 87
Haraçinë – 52
Ilinden – 33
Petrovec – 19
Çuçer Sandevë – 21
Sopishte – 13
Zelenikovë – 4
Të huaj – 2
Të papërcaktuar – 7.

Related Articles

Back to top button
Close
Close