EkonomiLajmeTopLajm

10 shqiptarët më të pasur në Maqedoni

Këto janë dhjetë multimilionerët më të mëdhenj shqiptarë në Maqedoninë e Veriut. Ata janë pronarët e kompanive më të mëdha ose kanë një numër të madh të aksioneve.

Kompania kërkimore evropiane për pasuri “X Welt “njoftoi se Maqedonia ka 35 multimilionerë. Sipas hulumtimit pasuria e tyre është me vlerë totale prej 4 miliard dollarve. Portali Shqipmedia ju sjell listën me 10 emrat e milionerëve sipas “X Welt”:

1. Nazif Destani, Tetovë – (Ecolog, Nd Group)

2. Enver Maliqi, Shkup – (Gemak, investime në patundëshmëri, hoteleri, cigare, pije )

3. Xhemail Dauti, Shkup – ( Dauti Komerc, rrjet supermarketesh, distribuim dhe ekskluzivitete të ndryshme.

4. Muharem Murtezani, Shkup – (Alma m, distribuim i Nestle dhe wrigley )

5. Nuhi Aliu, Shkup – (Euro Aktiva, tregti me hekur, pompa benzene, investime në patundëshmëri)

6. Adnan Memetali, Tetovë – ( Pofiks )

7. Shefki Idrizi, Tetovë – ( Renova, Qendra Tregtare Rem Mall )

8. Arben Abdurrahmani, Tetovë – ( Vezë Sharri, Lecker dhe Elektroshari )

9. Naser Ibishi, Tetovë – (firma e ndërtimit Nb Kompani, investime në patundëshmëri, tregti me materijale ndërtimore)

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close