LajmeMaqedoniTopLajm

Shqiptarët diskriminohen në QMK, kërkojnë ndihmë nga Grubi

Konkursi i fundit intern për avansimin e nënpunësve në Qendrën për menaxhim me kriza ka krijuar pakënaqësi të mëdha në bllokun e të punësuarve shqiptarë të cilët përmes një reagimi kanë kërkuar ndihmë nga zëvendëskryeministi Artan Grubi që të reagoj rreth avansimit të shqiptarëve në këtë drejtori shkruan TOP24.

Portali TOP24 për më shumë se një javë ka pritur përgjigje nga kabineti zëvendëskryeministrit Artan Grubi rreth ankesës të punësuarve në QMK por deri sot nuk kemi marë asnjë përgjigje rreth problematilave që po shkaktohen gjatë avansimeve dhe konkurseve ku palët deklarohen se janë shqiptarë për të marë një vend pune shkruan TOP24.

Reagim nga të punsuarit ne Qendrën për Menaxhim me Kriza!

Ne të punsuarit në administraten shtetrore nëpermjet Sekretariatit për inplementimin e Marveshjes së Ohrit jemi të transferuar në QMK prej vitit 2007 dmth të gjithë me përvojë pune mbi 14 vite dhe të gjithë jemi në statusin e marë në fillim Bashkpuntor i ri edhe pse ligji parasheh që administratorët me përvoj pune mbi 3 vjet të avansohen në Këshilltarë,si duket kjo e drejtë neve nuk na lejohet nga Politika. Gjithashtu duam të theksojmë se këtë institucion një kohë të gjatë e kanë udhëhequr Drejtorë nga partija në pushtet BDI. Njëherit duam edhe ti njoftojmë ish drejtorin Agron Buxhaki se nuk ka pasur nevoj të avansojë palën maqedone sepse ato kanë përfaqsuesit e vet dhe kur vin në detyrë i kryn punët ashtu si kanë nevojë kuadrot maqedone, kurse ju zotri e vërtetuat fjalen popullore “od kaj si,od kaj zena mi” në kohën kur e patët munëdsinë ju avansuat maqedonasit e haruat marrëveshjen e Ohrit apo Përfaqsimin e drejtë dhe adekuat po jo vetëm ju, po të gjthë drejtorët shqiptarë sikur e kanë ëndër që me administartorët shqiptarë të meren vetëm kur ështe koha e zgjedhjeve dhe atëherë të tregohen të reptë apo kinse janë të fortë, po i njejti Drejtor kuader i Ali Ametit siç identifikohej në kohën e tij avansoi reth 50 administratorë 90 % maqedon. Edhe sot në shpalljen zyrtare nga Drejtoria e QMK-së janë të avansuar 45 administrator mbi 90 % jane të palës maqedonase, gjithëashtu njoftojmë se një javë para zgjedhjeve u mbyll konkursi ku u pranuan 52 administratorë 95% të palës maqedonase.

I bëjme apel zv Kryeministrit Artan Grubi, seriozisht ta mer situatën e administratorëve shqipëtarë në QMK , dhe mundësisht ashtu siç kanë vepruar pala tjetë, në të njejtën mënyrë të avansohemi edhe ne ose të miratohet ligj special ku të gjthë administratorët shqiptarë të punsuar përmes Sekretariatit për Implementimin e marrëveshjes së Ohrit që i plotësojnë kushtet në bazë te ligjit ta marin hisen e vete, përndryshe do të detyrohemi që të drejtat tona ti kërkojme me Protesta.

Ngelemi me Shpresë se Udhëheqsit tanë do të vetëdisohen dhe funksionin do ta kuptojnë si një angazhim në të mirrë të popullit sepse për të aritur në kto funksione dikush ka sakrifikuar jetën, familjen, pasurin, shëndetin etj. Kërkojmë përgjegjësi nga të gjihë ish funksionerët dhe kto aktual që janë… Me respekt !

http://https://cuk.gov.mk/mk/%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8-%D1%81%D0%BE-%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0/%D0%B8%D0%BF%D0%B0/5704-%D0%BE%D0%B4%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%98-01-2021-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B2%D0%BE-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D1%81%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B8.html#

http://https://cuk.gov.mk/files/Interen-oglas-01-2021-1-44.pdf

http://https://cuk.gov.mk/files/Interen-oglas-01-2021-45-88.pdf

Related Articles

Back to top button
Close
Close