LajmeRajon

Rikthehet shërbimi urban në Tiranë

Transporti publik qytetas dhe rrethqytetas do të rinis punën normalisht të hënën.

Të gjitha linjat e urbaneve në Tiranë do të jenë në shërbim të qytetarëve, por duke respektuar rregullat e sigurisë.

Pas dakordësisë së arritur mes kryebashkiakut të Tiranës Erion Veliaj me Shoqatën e Shoqërive të Transportit Publik, të gjithë autobusët do të operojnë me të njëjtat frekuenca.

Ashtu si punonjësit e shërbimit të transportit publik edhe qytetarët nuk do të lejohen të përdorin këtë shërbim pa u pajisur me maskë, ndërsa do të duhet të ruajnë dhe distancat fizike.

Përdorimi i maskës për qytetarët do të jetë e domosdoshme edhe në stacionet pritëse të autobusëve urban.

Një tjetër rregull që do të zbatohet në kuadër të masave anticovid është edhe ajrosja e autobusëve gjatë lëvizjes.

Përgjatë gjithë kohës së udhëtimit do të behet ajrimi i ambienteve të brendshme nëpërmjet sistemeve të ajrimit të vendosura në pjesën e sipërme të mjetit ose duke mbajtur hapur dritaret.

Po ashtu urbanet do të dezinfektohen në mënyrë periodike nga operatori transportues dhe stafi i tij.

Tv Klan

Related Articles

Back to top button
Close
Close